Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putina apa calduta (cam 100 ml) + 1 lingurita de zahar + putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, cele 5 oua (unul cate unul), 1 varf de lingurita cu sare si laptele caldut.
Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini.
Apoi se lasa la crescut cam 1 ora (pana isi dubleaza volumul). Intre timp, preparam crema de nuca: se amesteca zaharul cu nuca si cacaoa. Le puteti lasa asa sau puteti adauga 2 linguri de lapte, daca vreti sa obtineti o crema. Putem adauga si coaja rasa de portocala si/sau lamaie si stafide.
Se presara faina pe masa de lucru si se imparte coca in doua aluaturi mai mici. Pe fiecare aluat il vom imparti la randu-i in doua, vom obtine astfel 4 aluaturi. Intindem mai intai primele doua aluaturi, dar nu prea mult, doar atat cat sa le putem manevra mai usor, sa le umplem si sa le impletim.
Se umple fiecare aluat cu crema de nuca, apoi se ruleaza si se impletesc aluaturile.
Se procedeaza la fel si cu cel de-al doilea cozonac.
Se aseaza cozonacii in tavi si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se ung cu 1 galbenus de ou si se dau la cuptorul incins 40 de minute pana se rumenesc.
Pofta Buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii