autor:

Brindusa_Aluculesei

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonaci cu ciocolata, stafide si rahat

Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Brindusa_Aluculesei (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 ianuarie 2021

Ingrediente
Ingrediente pentru aluat:, , -1 kg.faina de grau, , -550 ml.lapte dulce, , -100 gr.unt grasime 80%, , -4 linguri zahar, , -coaja de la o lamaie, , -coaja de la o portocala, , -50 gr.drojdie uscata, , -1 sticluta esenta de vanilie, , -1 praf de sare, , -4 galbenusuri, , -4 linguri ulei., , Ingrediente pentru umplutura:, , -400 gr.stafide aurii, , -1 kg.rahat, , -200 gr.ciocolata, , -1 ou pentru uns cozonacii.

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare



Se incalzeste laptele putin.



Se pun intr-un vas circa 100 ml lapte, putin zahar, drojdia si vreo cinci linguri faina de grau. Se omogenizeaza compozitia si se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul.



In restul de lapte se pune zaharul si se topeste, amestecand cu o paleta.



Cand maiaua este gata crescuta, se pune restul de faina,se adauga untul la temperatura camerei,galbenusurile,esenta,coaja de la lamaie,coaja de la portocala,restul de lapte in amestec cu zahar si se framanta aluatul.Cantitatea de lapte este data de faina,daca este mai uscata,se poate pune mai mult lapte,daca este mai umeda se pune doar 500 ml.lapte,la mine cred ca faina a fost mai uscata si a necesitat 550 ml.lapte dulce.Mai spre final se adauga ulei putin cate putin si se continua framantarea pana se dezlipeste aluatul de pe vas.Cand aluatul este bine framantat se pune o folie de ceolofan peste aluat si se da aluatul la frigider pentru circa 6 ore.



Se scoate aluatul de la frigider,se inlatura folia si se imparte aluatul in sase bucati apoximativ egale.



Se intinde pe masa de lucru cate o foaie de aluat si se umple cu stafide,ciocolata si rahat,dupa care se ruleaza si se impletesc in trei,asa vor iesi doi cozonaci care se pun in tavile in care s-a pus hartie de copt.Se lasa pe aragaz sa creasca,dupa care se ung cu ou batut,se presoara cu zahar si se dau la cuptorul incalzit deja,la foc potrivit circa 60 minute sau pana sunt gata rumeniti.Cand sunt gata se scot din cuptor si se lasa in tavi pana la racirea completa.

Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonaci cu ciocolata, stafide si rahat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -1 kg.faina de grau
  • -550 ml.lapte dulce
  • -100 gr.unt grasime 80%
  • -4 linguri zahar
  • -coaja de la o lamaie
  • -coaja de la o portocala
  • -50 gr.drojdie uscata
  • -1 sticluta esenta de vanilie
  • -1 praf de sare
  • -4 galbenusuri
  • -4 linguri ulei.
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -400 gr.stafide aurii
  • -1 kg.rahat
  • -200 gr.ciocolata
  • -1 ou pentru uns cozonacii.

Raporteaza reteta

Retete
de Brindusa_Aluculesei
Cozonaci cu nuca si rahat

Cozonaci cu nuca si rahat

Punem faina intr-un vas si peste faina adaugam cele 4 galbenusuri. Separat, intr-o oala, punem laptele

253 voturi    44 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Peste umplut cu legume

Peste umplut cu legume

Se curata pestele, se spala si se lasa la scurs de apa.Sseparat facem o compozitie din buretii fierti

66 voturi    27 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Se cerne faina intr-un vas si peste ea se adauga drojdia topita cu sarea, zaharul si iaurtul, se

8 voturi    2 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Chec cu portocala si scortisoara