Am pus faina intr-un lighean.
Am facut o maia din drojdie, frecata cu 2 linguri de zahar, putin lapte , am facut o gropita in faina si am pus-o la dospit.
Intre timp punem laptele la incalzit si adaugam zaharul sa se topeasca; punem coaja de citrice si amestecam.
Dupa ce a dospit maiaua, se pun sarea, ouale,si incepem sa framantam turnand laptele, esentele de rom si vanilie, apoi continuam cu grasimea topita (untul si untura) cate putin.
Punem la la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul - la mine a crescut in cca 1 ora.
Ne apucam sa facem crema de nuci : inclazim laptele cu untul; punem zaharul, cacaua si scortisoara peste nucile prajite si pisate - eu le-am lasat mai maricele - si amestecam cu laptele pana obtinem o crema; punem eseta de rom dupa gust.
Impartim aluatul in 4 si intindem cate o bucata pe masa unsa cu ulei.
Punem crema de nuci si rahat si rulam. Luam cate 2 suluri si le rasucim.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt, se unge cu ou batut amestecat cu o lingura de lapte si se lasa la crescut inca vreo jumate de ora, apoi se mai da odata cu ou si se presara cu zahar tos amestecat cu scortisoara.
Dam la cuptor cca 1 ora - pana se rumeneste frumos deasupra - se poate face si testul cu paiul.
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii