Drojdia se dizolva in putina apa calda impreuna cu zaharul si se lasa sa creasca. Intre timp se amesteca faina cu untura si sarea. Se adauga drojdia crescuta si se framanta. Se adauga smantana sau iaurtul treptat(pentru a vedea cat necesita aluatul- smantana are rol de-a lega aluatul). Se lasa aluatul la dospit cam 40 de minute. Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 5 bile si din fiecare bila se intinde o foaie subtire si dreptunghiulara peste care se repartizeaza uniform umplutura care se prepara astfel- se incalzeste laptele(sa fie fierbinte) si se toarna peste nuca amestecata cu zaharul, stafidele si mirodeniile, se amesteca bine si se lasa putin sa se raceasca- se ruleaza si se pune in tava unsa sau tapetata cu hartie de copt.Se procedeaza la fel si cu restul aluatului. Se ung deasupra cozonacii cu ou batut, se mai lasa in tava 15 minute si se baga la cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos.
* se pot umple si cu cacao amestecata cu zahar sau cu mac oparit cu lapte.
* aluatul este foarte fraged si sfarmicios, mama mea facea cornulete din acest aluat.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii