Se cerne faina intr-un vas, peste faina adaugam galbenusurile, zaharul, praful de sare, esenta, untul la temperatura camerei, drojdia stinsa cu lapte caldut si framantam un aluat. Mai spre final adaugam uleiul si framantam pana se dezlipeste aluatul de pe vas, punem un prosop peste vas si lasam aluatul sa se dubleze. Cand aluatul a crescut suficient, il impartim in patru bucati egale,din fiecare bucata facem cate o foaie rotunda. Intr-o tava asezam hartie de copt si presuram putina faina, punem in tava o foaie de aluat perfect rotunda pe care o taiem dupa o forma ,eu am folosit un capac de la o oala si o ungem cu ciocolata pe care am topit-o pe bain-marie, presuram nuca macinata, adaugam inca o foaie de aluat, ungem cu ciocolata, presaram nuca macinata si adaugam inca o foaie de aluat, repetand procedura, la final asezam ultima foaie de aluat pe care nu mai punem ciocolata. Punem in schimb un pahar cu gura in jos pe mijlocul cozonacului si taiem mai intaii in 4 bucati, apoi in 8 si la final in 16 bucati.Prindem cate doua bucati si le rotim spre interior de cate doua ori. Repetam procedura pana terminam de rotit toate bucatile, apoi le prindem cate doua capete si le unim bine.Le ungem cu ou batut in care am pus un pic de zahar si dam tava la cuptorul incalzit deja si lasam sa se coaca la foc potrivit. Cand este copt cozonacul il vom unge cu putina apa in care am topit un pic de zahar, asa cozonacul va fi stralucitor. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii