Cozonac special cu banane si ciocolata in masina de facut paine

Timp pregatire
205 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 480 grame faina alba 3 nule
  • 300 ml lapte (daca are si caimac, cu atat mai bine)
  • 5 linguri mari de zahar
  • o jumatate de cana de stafide si caise uscate taiate, puse in rom
  • o jumatate cana de nuci faramate (se pot inlocui cu rahat taiat cubulete si dat prin faina)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita scortisoara
  • jumatate pachet de unt
  • 30 grame drojdie
  • 2 banane (optional)
  • 2 randuri de ciocolata (6 bucati)

Mod de preparare

Se adauga in masina ingredientele, mai intai cele lichide (oua, lapte, unt), apoi faina, drojdia, zaharul si zaharul vanilat. La semnalul sonor se adauga fructele si nucile/rahatul. Pana aici, reteta de cozonac este traditionala - si o puteti lasa asa. Iese grozav :)

Daca doriti sa faceti cozonacul special, trebuie sa adaugati cele 2 banane taiate felii dupa ce puneti faina in cuva aparatului. ATENTIE! Daca adaugati bananele, puneti doar 250 ml lapte!

Ciocolata se pune deasupra, in momentul in care ceasul aparatului ajunge la o ora jumatate. Ciocolata se topeste, apoi trebuie sa o intindeti cu o lingurita pe toata suprafata cozonacului. Dupa ce adaugati si intindeti ciocolata, e recomandat sa nu mai deschideti capacul aparatului.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise