Cele 9 linguri zahar le punem intr-o cratita (24 de centimetri a avut cea pe care am folosit-o eu) si le caramelizam.
Miscam cratita, tapetam si peretii cu zahar ars si il lasam la racorit.
Untul il mixam cu 5 linguri de zahar pana obtinem o crema.
Laptele il incalzim putin cu cele 3 linguri de zahar, punem drojdia, o amestecam bine si lasam sa se umfle putin.
Intr-un bol punem faina cernuta, coaja rasa de portocala, zaharul cu pastai de vanilie, esenta.
Ouale le batem spuma cu sarea si le punem peste faina.
Turnam usor amestecul de lapte cu drojdie si incepem sa framantam.
Framantam pana aluatul devine nelipicios si ingredientele sunt bine incorporate.
Infainam putin masa de lucru, iar cu un sucitor intindem aluatul pana obtinem un dreptunghi de grosimea unui centimetru cu aproximatie.
Cu ajutorul unei palete de silicon intindem crema de unt uniform peste foaie.
Deasupra presaram nuca din abundenta si presam putin cu mainile sa intre nuca si in unt.
Rulam foaia, apoi taiem 6 rulouri de aceeasi dimensiune.
Le asezam in vasul cu caramel si le lasam 1 ora la crescut intr-un loc caldut.
Dupa acest timp dam cratita in cuptorul incins, la o temperatura de 170-180 de grade si il lasam pana este frumos rumenit deasupra, 35 de minute a durat la mine.
Scoatem cozonacul cand este copt si imediat il rasturnam pe un platou pentru a nu se intari caramelul.
Il lasam sa se raceasca, apoi il putem savura.
Pofta buna va doresc!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii