Invata cum sa prepari cozonac moldovenesc cu aluat oparit, o reteta traditionala delicioasa si aromata, explicata pas cu pas, pentru un desert pufos, aerat si savuros.
Doua maini de faina se oparesc in 250 ml de lapte clocotit. Se amesteca pana iese o pasta fara cocoloase.
Restul de faina se cerne si se adauga aromele peste ea.
In restul de lapte se dizolva zaharul.
Galbenusurile se amesteca cu sarea.
Cand maiaua se raceste, se adauga drojdia dizolvata in putin lapte (din cantitatea data) si o lingura de zahar.
Se lasa la dospit, apoi se adauga toate ingredientele (mai putin untul si uleiul).
Se incepe framantarea, incorporand treptat intai untul, apoi tot treptat si uleiul si se framanta bine. Cand aluatul a devenit usor si a inceput sa se vada basicute (bule de aer), se acopera si se lasa la crescut in loc caldut, pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura, prima data albusurile se bat usor cu zaharul, apoi se adauga cacaoa, aromele si nuca macinata.
Aluatul se imparte in 8 bucati (vor iesi 4 cozonaci) se intind in dreptunghiuri, se ung cu crema de nuca si cacao si se impletesc cate doua.
Se asaza in tavi acoperite cu hartie de copt, se acopera si se mai lasa la crescut inca vreo 40 de minute.
Se coc in cuptorul preincalzit la 170 de grade C, pentru 50-60 de minute.
Se scot pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet.
Incearca si reteta de cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala, cozonac leopard sau cozonac pufos si gustos ca la mama acasa. Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii