Frecati 250 g unt, pana se face spuma. Adaugati pe rand si 10 galbenusuri, 10 linguri de faina cernuta si 8 linguri de lapte caldut in care s-au pus 4 linguri de zahar. Adaugati un praf de sare, 20 g drojdie muiata cu putin lapte caldut, putin coaja rasa de lamaie, 100g stafide albe fara samburi, amestecate cu stafide negre, si, la sfarsit, albusurile batute spuma.
Faceti din toate acestea un aluat pe care il impartiti in doua forme inalte, unse cu unt si tapetate cu migdale zrobite. Lasati cozonacii sa creasca la loc cald si ferit de curent. Coaceti-i la foc potrivit in cuptorul incalzit inainte. Tineti-i la copt o ora, spre final micsorand focul. Scoateti cozonacii din forme si pudrati-i cu zahar praf.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii