Se pune faina alba intr-un castron, se face loc la mijloc, se pune un praf de sare si 2 linguri cu zahar tos;
Separat se inmoaie drojdia cu putin lapte caldut apoi se toarna si aceasta in gaura pregatita in faina;
Se adauga 175 g unt/margarina moale si se framanta totul bine cu mana, la urma se adauga esenta de rom. Aluatul trebuie sa fie moale.
Se presara apoi alune,nuci si migdale coapte si tocate marunt si se framanta , formand apoi iepurasul din gogoloaie separate.Doua alngite vor fi urechile, un mic gogogloi pt.nasuc, ale 2 pt.ochisori, si 2 mai maricele pt.partea de sub nasuc, si cel mai mare capul.Se aseaza totul ca in fotografie .
Se pune aluatul in tava si se lasa sa creasca la loc cald si ferit de curent.
Se unge deasupra cu ou si se pune la cuptor, la foc iute cca.45 minute apoi 15 minute la foc mai mic pana ce se rumeneste frumos.Deasupra puteti presara zahar vanilinat amestecat cu putina scortisoara.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii