Reteta de cozonac fara framantare. Cozonac fara framantare reteta simpla si delicioasa. Cum faci acasa cozonac fara framantare.
Reteta de cozonac fara framantare este una destul de simpla, cu rezultat grozav. Cozonacii ies moi, pufosi si aromati.
Se cerne faina, se pune intr-un vas.
In alt vas se pune laptele caldut ca apa de vara, drojdia, zaharul, sare si se omogenizeaza, apoi se toarna peste faina, se adauga galbenusurile, esenta, coaja de lamaie, untul topit la temperatura camerei si se amesteca cu o paleta pana se obtine un aluat omogen. Se pune peste aluat o folie de ceolofan si se da la frigider pentru circa 12 ore. Se scoate aluatul din frigider si se imparte in patru bucati egale, se fac patru foi pe masa de lucru.
Se unge fiecare foaie cu cate o lingura de petale de trandafiri frecata cu zahar si sare de lamaie. Eu am din anul trecut, le-am pregatit si le-am pus in frigider, se pastreaza la fel ca in prima zi cand le-am pus si aroma este deosebita. Se pune amestec uscat din nuca macinata, cacao, zahar pudra cu aroma de vanilie, bucatele de rahat, se ruleaza foaia si se impleteste in doua cu o alta foaie umpluta si rulata la fel.
Se lasa la crescut 20-30 de minute, apoi se ung cozonacii cu galbenus batut cu putin zahar si se presara mac.
Se pun in tavi acoperite cu hartie de copt si se coc la cuptorul preincalzit, la 200 de grade C, primele10 minute. Apoi se reduce la 170 de grade si se continua coacerea inca 35-40 de minute.
Se taie dupa racirea completa.
Reteta de cozonac fara framantare este usor de facut si va invit s-o incercati. Sa aveti pofta, dragilor!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii