Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Cozonac evantai

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • * 600 de grame de faina
  • * 5 galbenusuri
  • * 4 linguri de zahar
  • * 1 varf de cutit de sare
  • * 40 ml ulei
  • * 15 grame de drojdie proaspata
  • * 300 de ml lapte caldut
  • * 250 de grame de unt
  • Pentru umplutura:
  • * 250 g nuca macinata
  • * 100 g zahar
  • * 3 albusuri
  • * 1 lingura cacao
  • * esenta de rom

Mod de preparare

Preparare aluat :

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet.

Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata in lapte caldut, galbenusurile, restul de lapte si se proceseaza 1 -2 minute.

Se adauga treptat , iar la final uleiul si se continua procesarea obtinand un aluat elastic si nelipicios.

Se lasa jumatate de ora intr-un loc cald si ferit de curent si acoperit cu un prosop .

Dupa jumatate de ora se intinde aluatul pe masa infainata , si se unge cu unt , impaturind aluatul .

Aluatul obtinut se lasa la rece 30 minute.

Preparare umplutura:

Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga nuca, cacao si esenta de rom.

Preparare cozonac evantai:

Se intinde aluatul pe masa de lucru si se taie din el patrate aproximativ egale.

Peste fie care patrat se pune umplutura de nuci si se aseaza in tava de copt.

Se unge la final cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se da in cuptul preinclzit la 200 grade timp de 30- 35 minute.

Se taie dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise