Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Preparare aluat :
Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet.
Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata in lapte caldut, galbenusurile, restul de lapte si se proceseaza 1 -2 minute.
Se adauga treptat , iar la final uleiul si se continua procesarea obtinand un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa jumatate de ora intr-un loc cald si ferit de curent si acoperit cu un prosop .
Dupa jumatate de ora se intinde aluatul pe masa infainata , si se unge cu unt , impaturind aluatul .
Aluatul obtinut se lasa la rece 30 minute.
Preparare umplutura:
Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga nuca, cacao si esenta de rom.
Preparare cozonac evantai:
Se intinde aluatul pe masa de lucru si se taie din el patrate aproximativ egale.
Peste fie care patrat se pune umplutura de nuci si se aseaza in tava de copt.
Se unge la final cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se da in cuptul preinclzit la 200 grade timp de 30- 35 minute.
Se taie dupa ce s-a racit.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii