Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Preparare aluat :
Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.
Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet.
Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata in lapte caldut, galbenusurile, restul de lapte si se proceseaza 1 -2 minute.
Se adauga treptat , iar la final uleiul si se continua procesarea obtinand un aluat elastic si nelipicios.
Se lasa jumatate de ora intr-un loc cald si ferit de curent si acoperit cu un prosop .
Dupa jumatate de ora se intinde aluatul pe masa infainata , si se unge cu unt , impaturind aluatul .
Aluatul obtinut se lasa la rece 30 minute.
Preparare umplutura:
Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga nuca, cacao si esenta de rom.
Preparare cozonac evantai:
Se intinde aluatul pe masa de lucru si se taie din el patrate aproximativ egale.
Peste fie care patrat se pune umplutura de nuci si se aseaza in tava de copt.
Se unge la final cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se da in cuptul preinclzit la 200 grade timp de 30- 35 minute.
Se taie dupa ce s-a racit.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii