Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie
Cozonac evantai

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • * 600 de grame de faina
  • * 5 galbenusuri
  • * 4 linguri de zahar
  • * 1 varf de cutit de sare
  • * 40 ml ulei
  • * 15 grame de drojdie proaspata
  • * 300 de ml lapte caldut
  • * 250 de grame de unt
  • Pentru umplutura:
  • * 250 g nuca macinata
  • * 100 g zahar
  • * 3 albusuri
  • * 1 lingura cacao
  • * esenta de rom

Mod de preparare

Preparare aluat :

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Galbenusurile se freaca cu putina sare pana se dizolva complet.

Se trasnfera in bolul robotului(sau intr-un vas mai mare daca framanatam la mana) , drojdia dizolvata in lapte caldut, galbenusurile, restul de lapte si se proceseaza 1 -2 minute.

Se adauga treptat , iar la final uleiul si se continua procesarea obtinand un aluat elastic si nelipicios.

Se lasa jumatate de ora intr-un loc cald si ferit de curent si acoperit cu un prosop .

Dupa jumatate de ora se intinde aluatul pe masa infainata , si se unge cu unt , impaturind aluatul .

Aluatul obtinut se lasa la rece 30 minute.

Preparare umplutura:

Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul, apoi se adauga nuca, cacao si esenta de rom.

Preparare cozonac evantai:

Se intinde aluatul pe masa de lucru si se taie din el patrate aproximativ egale.

Peste fie care patrat se pune umplutura de nuci si se aseaza in tava de copt.

Se unge la final cu un galbenus de ou amestecat cu putin lapte si se da in cuptul preinclzit la 200 grade timp de 30- 35 minute.

Se taie dupa ce s-a racit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise