Cozonac de post cu mac

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cozonac de post cu mac

Ingrediente

  • 1 kg de faina ,
  • 500 ml apa
  • 150g zahar
  • 150ml ulei
  • 2 lamai
  • 1 portocala
  • 1 sticluta rom
  • 1 lingurita sare
  • 65g drojdie
  • 200g mac
  • 100g zahar pudra

Mod de preparare

Se face maiaua din 3 linguri faina ,drojdie,1lingurita zahar un pahar apa.seamesteca bine ingredientele.Selasa sa se odihneasca

Intre timp framantam faina cu apa calda cu zaharul cu uleiul, sarea zeama de la lamai si portocala si cu coaja lor.Adaugam maiaua si jumatate din rom

lasam sa creasca la temperatura camerei

Intre timp intr un castron adaugam macul cu zaharul si romul si punem apa calda cat sa devina ca o smantana groasa.Lasam sa se umfle

Lasam sa dospeasca aluatul cel putin 4 ore

Cand e gata il separam in doua si il intindem cu facaletul

Deasupra intindem macul si rulam

Punem cozonacii in tavi inalte si lasam dsa mai creasca inca 15 min.Deasupra presaram cu zahar tos si dam la cuptor ,care e deja incins.Coacem la th 6(220).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise