autor:

» » , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun

Cozonac de la Moldova

Autor: Cornelia Oprea    
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 29 decembrie 2020

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cornelia Oprea    
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 29 decembrie 2020

Ingrediente
Ingrediente cocă, , - 2 kg făină, , - 10 gălbenușuri, , - drojdie (câte 2 nuci mai mari), , - 1 l lapte, , - 100 g unt, , - 100 g smântână, , - 200 ml ulei, , - 2 căni zahăr, , - 2 lingurițe sare, , - coaja răzuită de la două lămâi, , - esențe, , , , Ingrediente umplutură:, , - 10 albușuri, , - 10-15 linguri zahăr (în funcție de preferințe), , - 50 linguri de nucă măcinată, , - zahăr vanilat, , - esență de rom + cacao

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe.



In restul de lapte se topește zahărul.



9 gălbenușuri se bat cu sarea.



Când maiaua se răcește, se adaugă drojdia dizolvată în ultimul gălbenuș de ou și o lingură de zahăr și se lasă la crescut, apoi se adaugă toate ingredientele (mai puțin untul și uleiul). Pe urmă se adaugă treptat întâi untul, apoi tot treptat și uleiul și se frământă până se omogenizează.



Pentru umplutură, prima dată albușurile se bat spumă, apoi se adaugă restul ingredientelor



Coca se porționează în funcție de mărimea tăvilor și se umple cu acea cremă astfel încât să fie suficientă pentru toți cozonacii.



Se dau la copt și după aproximativ 45 de minute se verifică.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac de la Moldova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata

Intr-un castron cernem faina cu cacaua, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Retete de Craciun
Piftie de porc

Piftie de porc

Pentru Revelion, am pregatit piftie de porc. Urechea de porc se parleste si se spala bine. Se

2 voturi    2 comentarii
5h
Retete de Craciun

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente cocă
  • - 2 kg făină
  • - 10 gălbenușuri
  • - drojdie (câte 2 nuci mai mari)
  • - 1 l lapte
  • - 100 g unt
  • - 100 g smântână
  • - 200 ml ulei
  • - 2 căni zahăr
  • - 2 lingurițe sare
  • - coaja răzuită de la două lămâi
  • - esențe
  • Ingrediente umplutură:
  • - 10 albușuri
  • - 10-15 linguri zahăr (în funcție de preferințe)
  • - 50 linguri de nucă măcinată
  • - zahăr vanilat
  • - esență de rom + cacao

Raporteaza reteta

Retete
de Cornelia Oprea
Piftie (racitura) din Moldova

Piftie (racitura) din Moldova

Se curăță bine carnea și se spală. Se pune la fiert la foc mic cu toate ingredientele, fără

0 voturi    0 comentarii
4h
Retete de Craciun
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aluat fraged cu untura si cidru Aluat fraged cu untura si cidru

Acest tip de aluat se pretează la cornulețe fragede, rulouri cu cremă și orice bunătăți mai doriți să preparați. Aluatul

0 voturi    0 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cozonac cu aluat oparit Cozonac cu aluat oparit

Pentru inceput punem 100 g de faina intr-un lighean si turnam 200 ml de lapte fierbinte, amestecam si lasam sa se racoreasca putin. Dupa

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Migdalate ciocolatoase cu nuca de cocos