Cozonac de la Moldova

Doua maini de faina se oparesc in 250 ml lapte clocotit.

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Cozonac de la Moldova

Ingrediente

  • Ingrediente cocă
  • - 2 kg făină
  • - 10 gălbenușuri
  • - drojdie (câte 2 nuci mai mari)
  • - 1 l lapte
  • - 100 g unt
  • - 100 g smântână
  • - 200 ml ulei
  • - 2 căni zahăr
  • - 2 lingurițe sare
  • - coaja răzuită de la două lămâi
  • - esențe
  • Ingrediente umplutură:
  • - 10 albușuri
  • - 10-15 linguri zahăr (în funcție de preferințe)
  • - 50 linguri de nucă măcinată
  • - zahăr vanilat
  • - esență de rom + cacao

Mod de preparare

Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe.

In restul de lapte se topește zahărul.

9 gălbenușuri se bat cu sarea.

Când maiaua se răcește, se adaugă drojdia dizolvată în ultimul gălbenuș de ou și o lingură de zahăr și se lasă la crescut, apoi se adaugă toate ingredientele (mai puțin untul și uleiul). Pe urmă se adaugă treptat întâi untul, apoi tot treptat și uleiul și se frământă până se omogenizează.

Pentru umplutură, prima dată albușurile se bat spumă, apoi se adaugă restul ingredientelor

Coca se porționează în funcție de mărimea tăvilor și se umple cu acea cremă astfel încât să fie suficientă pentru toți cozonacii.

Se dau la copt și după aproximativ 45 de minute se verifică.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise