Doua maini de faina se oparesc in 250 ml lapte clocotit.
Două mâini de făină se opăresc în 250 ml lapte clocotit. Se amestecă până iese o pastă fără cocoloașe.
In restul de lapte se topește zahărul.
9 gălbenușuri se bat cu sarea.
Când maiaua se răcește, se adaugă drojdia dizolvată în ultimul gălbenuș de ou și o lingură de zahăr și se lasă la crescut, apoi se adaugă toate ingredientele (mai puțin untul și uleiul). Pe urmă se adaugă treptat întâi untul, apoi tot treptat și uleiul și se frământă până se omogenizează.
Pentru umplutură, prima dată albușurile se bat spumă, apoi se adaugă restul ingredientelor
Coca se porționează în funcție de mărimea tăvilor și se umple cu acea cremă astfel încât să fie suficientă pentru toți cozonacii.
Se dau la copt și după aproximativ 45 de minute se verifică.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii