Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna in faina.Dupa ce a crescut maiaua adaugam 4 galbenusuri amestecate cu 2-3 linguri de zahar(trebuie sa fie topit zaharul) si incepem sa framantam adaugand treptat apa minerala.Framantam bine aluatul si-l lasam sa creasca(trebuie framantat minim 35 40 minute)
Umplutura:
Stafidele le punem la muiat cu vreo ora inainte.Urda o framantam cu zahar si 3 oua care au fost batute bine,dupa care mai adaugam zahar vanilinat.
Dupa ce aluatul a dospit il portionam il intindem pe un platou.Punem un strat de urda apoi rahatul taiat marunt si stafidele.Rulam cozonacul si-l punem intr-o tava rotunda unsa cu ulei.
intre timp pregatim focul la cuptor(de lemne) lasand cozonacul sa dospeasca in tavi,apoi il ungem cu galbenus si-l coacem la foc potrivit cam 40 minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii