Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia.
Intr-un ibric, se pun 100 ml lapte caldut, impreuna cu 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se lasa sa dospeasca.
Intr-un vas larg, se cerne faina. Se adauga sarea. Se face in mijloc o gropita si se toarna maiaua, uleiul si coaja rasa de lamaie si portocala. Restul de lapte se pune la foc mic, impreuna cu zaharul si se amesteca pana se dizolva acesta, laptele sa fie usor caldut. Se toarna jumatate din cantitate peste faina si se amesteca. In functie de cat cere aluatul, se toarna putin cate putin. Daca mai este nevoie, se adauga lapte sau faina. Se framanta un aluat moale, dar care nu se lipeste de degete. Se pune la loc cald sa dospeasca.
Intre timp, se prepara umplutura. Albusul se bate cu un praf de sare si zaharul pana se obtine o spuma tare. Se adauga nuca macinata, laptele si cacaua. Se omogenizeaza bine si se lasa deoparte. Rahatul se taie cubulete mici.
Dupa ce a crescut aluatul, se rupe o bucata din el si se intinde pe masa de lucru unsa cu ulei. Se unge cu o parte din nuca, apoi se ruleaza strans. La fel se procedeaza cu inca o bucata de aluat, doar ca se pune rahat. Cele doua rulouri se rasucesc intre ele si se pun intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Restul de aluat se imparte in doua si se umple fiecare, unul cu nuca, iar celalalt cu rahat.
Se asaza in tavi si se lasa cel putin o jumatate de ora sa creasca in tavi.
Galbenusul se amesteca cu laptele, apoi se ung cozonacii. Se dau la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru cca 35-40 de minute sau pana se rumenesc frumos si sunt copti.
Sunt deliciosi. Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii