Cozonac cu nuca si rahat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu nuca si rahat

Ingrediente

  • 1,3 kg de faina
  • 200 gr margarina
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 250 g smantana
  • 4 lg lapte dulce
  • o cana de 250 g lapte batut
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 75 g drojdie
  • 7 lg ulei
  • sare
  • coaja de lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 250g nuca macinata
  • 500 g rahat
  • 200 g mac
  • 200g Zahar
  • zahar vanilat
  • esentade rom
  • coaja de lamaie
  • Asa am pus eu. Daca vreti mai mult sau mai putin sunteti liberi sa alegeti!

Mod de preparare

Laptele, smantana, margarina topita, laptele batut se incalzesc sa fie caldute la care se adauga drojdia.

Apoi se adauga in acest amestec sarea, zaharul, coaja de lamaie si galbenusurile.

Acest continut se pune peste faina. Se framanta aluatul si daca mai este nevoie de faina mai puteti adauga(aluatul sa fie moale ..dar nu foarte moale, sa poata fi prelucrat). La sfarsitul framantatuui adaugi uleiul si apoi mai amesteci putin. Se lasa la dospit aprox 30 min.

Umplutra: eu am pus rahat, nuca si mac de care doriti si va place.

Nuca se macina si se pune peste ea zahar, zahar vanilat, esneta de rom, coaja de lamaie, albusuri batute spuma care au ramas de la aluat dar nu toate depinde cata nuca folosesti.

Macul se macina cu zaharul impreuna.

Rahatul se taie bucati mici.

Se ia aluatul de la dospit si se imparte in 4 parti egale. Se intinde pe masa foaia intr-un dreptunghi lat cat e tava de lunga de aprox 2 cm. Apoi se intinde umplutura peste foaie si se ruleaza. Se pune in tava cu hartie de copt si se unge cu galbenus deasupra.

Se baga la cuptor aprox 30 minute.

Si cozonacul e gata, bun si gustos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise