Faina bine cernuta se pune intr-un lighean.In mijlocul ei se face un cuib in care se pune un praf de sare si cele 4 oua.Intr-un castronel se amesteca drojdia cu laptele caldut si zaharul. Dupa ce acestea s-au topit(zaharul si drojdia),se adauga in ligheanul cu faina,peste oua. Toate acestea se amesteca foarte,foarte bine, adaugand treptat ulei.Se mai adauga esenta si razatura de lamaie si se continua procedeul de framantat. Aluatul se framanta pana cand acesta incepe sa faca ¨basicute¨.Se acopera si se tine la caldura cca 2 ore ca sa creasca.
Dupa ce aluatul nostru a crescut bine,se imparte in patru,fiecare parte se intinde cu mana,se pune umplutura(ciocolata si miezul de nuca),se ruleaza si se impleteste cozonacul format din 2 suluri.Se aseaza in forma si se mai lasa la dospit 15 min. Se unge cu galbenus de ou si se da la cuptor.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii