Aluatul l-am facut la masina de paine iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus.
La finalul programului am scos aluatul din masina ,l-am pus intr-un castron,l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la cald,la dospit, pana cand acesta isi tripleaza volumul.
Tare frumos a mai dospit.
In acest timp ne ocupam de umplutura.......jumatate din cantitatea de nuci am maruntit-o la robotul de bucatarie iar cealalta jumatate am taiat-o bucati mai mari.Rasnim fulgii de migdale iar halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie.
Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute spuma cu putina sare.
Dupa ce aluatul a crescut il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei.
si il impartim in 3.
Intindem fiecare bucata de aluat fie cu sucitorul,fie cu ajutorul degetelor(eu asa am procedat).
Impartim si umplutura in 3 parti.
Punem peste fiecare bucata de aluat cate o portie de umplutura.
,apoi rulam si apoi punem cozonacii in forme(eu am folosit forme de aluminiu) unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina.
Lasam cozonaceii sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut si acopertiti cu prosop de bucatarie.
Presaram putin zahar deasupra si dam la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute.
Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Asa procedam pentru fiecare cozonac in parte.
Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor.
Scoatem din forma cozonacii, ii punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:))
O felie de cozonac,o cana cu lapte ......mmm.....un deliciu!
Pofta buna!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii