Fructele uscate se spala cu apa calduta si turnam apa calduta cu doua linguri de rom.
Faina se cerne intr-un castron inalt si se face o adancitura in mijloc, adaugam drojdia sfaramitata si o lingurita de zahar, apoi turnam laptele caldut. Framantam o maia si lasam la dospit 10-15 min la loc caldut.
Adaugam la maia restul de zahar, untul moale, ouale, un praf de sare si coaja rasa de lamaie si framantam un aluat pana ce se dezlipeste de pe peretii vasului.
Se lasa la dospit 30-40 minute.
Dupa ce a dospit , se rastoarna pe masa de lucru , presatat cu faina si se mai framanta, apoi se intinde si se presara fructele uscate. Daca doriti, se pot adauga fructele , in momentul cand framantati pe masa de lucru, eu am intins.
Se unge cu unt o tava de chec de 30 cm , se pune cozonacul, se unge cu untul moale si se mai lasa 10 min la dospit, apoi se coace in cuptorul incalzit cca 50-60 min.
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...
Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganacheIntr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.
Supa crema de ciuperciRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii