Se face o maia din drojdie, o lingurita de zahar si 3 linguri lapte si se lasa sa creasca la loc cald. Se cerne faina in vasul in care vom framanta cozonacul, se bat ouale intregi cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul.
Se incalzeste laptele, apoi se adauga zaherul vanilat si mirodeniile. Stafidele se spala cu apa calduta, se usuca si se stropesc cu rom, untul se freaca spuma. Se face o adancitura in faina si se pune maiaua, se amesteca putin si se lasa sa creasca 5 min.
Dupa ce a crescut se adauga laptele caldut, ouale si untul, se amesteca usor, apoi se framanta pana se omogenizeaza. Se adauga usor si uleiul caldut si se continua framantatul, dupa ce s-a omogenizat se acopera si se lasa sa creasca la loc cald 30 min.
Cand aluatul si-a dublat volumul se intinde intr-o foaie groasa de 1 cm. Se presara stafidele si fructele taiate cubulete, apoi se ruleaza si se pone intr-o forma unsa cu ulei si se lasa sa creasca la loc cald inca 15 min. Se coace in cuptorul bine incins 35-40 min. Cand s-a racit se scoate din forma, se unge cu unt si se pudreaza cu zaher pudra.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii