Cozonac cu crema de nuci si rahat

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie
Cozonac cu crema de nuci si rahat

Ingrediente

  • Pentru 2 cozonaci
  • Pentru aluat:
  • -270gr zahar
  • -1 kg faina
  • -150ml ulei
  • -450 ml lapte
  • -6 galbenusuri
  • -2 plicuri zahar vanilat
  • -esenta rom+vanilie
  • -coaja de la 2 lamai+2 portocale
  • -1 pachet mic de drojgie(din acela cub)
  • Pentru crema:
  • -albusul de la cele 6 oua
  • -nuca pisata(cu cat mai multa, cu atat mai bine)
  • -rahat taiat cubulete mici
  • -3 linguri zahar
  • -1 lingura cacao
  • -1 zahar vanilat
  • -2 esente rom

Mod de preparare

Inainte de a incepe sa prepar aluatul am facut caldutz in bucatarie si nu prea am lasat lumea sa se vanture pe usa.Am pus intr-un lighean faina cernuta iar in mijloc am pus galbenusurile care au fost frecate cu zahar si un strop de sare,coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat,si laptele caldutz.Am pus intr-un castronel vreo 5 linguri de lapte caldutz cu drojdia si un strop de faina si am lasat 5 minute sa se faca maiaua.Dupa ce am adaugat si maiaua am inceput sa framant iar dupa ce s-au omogenizat am adaugat si uleiul treptat si am mai framantat.Aici am avut si nevoie de cineva ca sa-mi tina ligheanul sa pot sa pleznesc coca.dupa ce am terminat,am pus ligheanul la loc ferit de curenti(tot acolo in bucatarie) ,l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa creasca 1 ora jumate.In timp ce creste aluatul am inceput sa fac si crema prein a bate albusurile cu zahar pana nu cad din castron,am adaugat nucile,vanilia,romul si cacao.Am impartit coca in doua ,am uns cu ulei masa si am intins cu mainile coca in forma de dreptunghi,am pus crema pe toata suprafata iar apo am adaugat rahatul si am inceput sa rulez.Am pus cozonacul in tava cu imbinarea in jos si i-am mai lasat la crescut o ora jumate dupa care i-am dat la cuptorul ib prealabil incins ,la foc mic cam pentru 45 minute. La sfarsit, i-am uns cu ou batut iar deasupra am pus nuca pisata si zahar. E pentru prima oara cand fac cozonaci reteta o am de la matusica mea din Pitesti si pot sa va spun ca sunt mandra pentru ca au iesit minunati

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise