Inainte de a incepe sa prepar aluatul am facut caldutz in bucatarie si nu prea am lasat lumea sa se vanture pe usa.Am pus intr-un lighean faina cernuta iar in mijloc am pus galbenusurile care au fost frecate cu zahar si un strop de sare,coaja de lamaie si portocala,zaharul vanilat,si laptele caldutz.Am pus intr-un castronel vreo 5 linguri de lapte caldutz cu drojdia si un strop de faina si am lasat 5 minute sa se faca maiaua.Dupa ce am adaugat si maiaua am inceput sa framant iar dupa ce s-au omogenizat am adaugat si uleiul treptat si am mai framantat.Aici am avut si nevoie de cineva ca sa-mi tina ligheanul sa pot sa pleznesc coca.dupa ce am terminat,am pus ligheanul la loc ferit de curenti(tot acolo in bucatarie) ,l-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat sa creasca 1 ora jumate.In timp ce creste aluatul am inceput sa fac si crema prein a bate albusurile cu zahar pana nu cad din castron,am adaugat nucile,vanilia,romul si cacao.Am impartit coca in doua ,am uns cu ulei masa si am intins cu mainile coca in forma de dreptunghi,am pus crema pe toata suprafata iar apo am adaugat rahatul si am inceput sa rulez.Am pus cozonacul in tava cu imbinarea in jos si i-am mai lasat la crescut o ora jumate dupa care i-am dat la cuptorul ib prealabil incins ,la foc mic cam pentru 45 minute. La sfarsit, i-am uns cu ou batut iar deasupra am pus nuca pisata si zahar. E pentru prima oara cand fac cozonaci reteta o am de la matusica mea din Pitesti si pot sa va spun ca sunt mandra pentru ca au iesit minunati
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii