COZONAC CU COCA OPARITA

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
COZONAC CU COCA OPARITA

Ingrediente

  • Aluatul:
  • 2 kg faina
  • 1kg lapte dulce
  • 12 oua(6 intregi +6 galbenusuri)
  • 650 g zahar
  • 250ml ulei(se combina cu unt topit)
  • coaja de lamaie
  • sare
  • 2 cubulete de drojdie
  • putin rom
  • Umplutura:
  • 1cana nuci macinate
  • 3 linguri cacao
  • 100ml lapte si un bob de unt
  • zahar dupa gustul fiecaruia
  • 3-4 picaturi de rom
  • stafide inmuiate,rahat,migdale ,fructe confiate

Mod de preparare

Se da in clocot laptele cu 200 g zahar si se toarna fierbinte peste faina din vasul de aluat(se amesteca in mijloc)si se amesteca pana se racoreste

S-a pregatit si maiaua din drojdie+1 lingura de zahar si 1lingura de faina +1 cescuta de lapte caldut

S-au pregatit si ouale(adica galbenusurile frecate cu restul de zahar si albusurile batute spuma)

Se adauga in vas maiaua ,ouale,se incepe framantatul si se adauga in palma uleiul combinat cu unt(aproape 1 ora se framanta, eu nu pot decat 20 min)

Coaja rasa de lamaie+ cateva picaturi de rom se amesteca la sfarsit si se lasa la crescut(daca e cald in camera treb sa creasca intr-o ora)

Intre timp se ung si tavile cu ulei si pesmet +faina

Cand a crescut aluatul se ia o minge si se intinde pe planseta si se umple cu ce doriti( eu pun in centru crema de nuca cu cacao +stafidele si pe margini rahat)

Se rasuceste foaia si se pune in tava la crescut

Cand a crescut in tavi se baga la cuptor(45-50min-la inceput la foc mic ,apoi moderat)

Nu treb sa mai ungeti cozonacul cu galbenus pt ca iese coaja tare!

Eu ii ung dupa ce i-am scos din cuptor cu miere dizolvata in lapte caldut(iese delicios de-ti vine sa mananci numai coaja!)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise