Cozonac cu ciocolata si portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g faina
  • 200 g unt de prajitura (cu aroma de vanilie)
  • 250 g zahar
  • 5 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata amaruie taiata in bucati mari
  • 1/4 lingurita scortisoara
  • praf de copt
  • 200 g fistic
  • 200 g fructe uscate
  • 4-5 lingurite coaja de portocala rasa

Mod de preparare

1 Intr-un vas amestecati untul, zaharul si condimentele, pana ce abtineti o pasta. Adaugati unul cate unul ouale, apoi laptele. Amestecati mereu.

2 In compozitia astfel obtinuta amestecati treptat faina si praful de copt.

3 Adaugati ciocolata taiata in bucati mari, caisele uscate (eu le-am taiat in 4), fisticul si coaja de portocale. Amestecati bine.

4 Turnati amestecul intr-o forma unsa in prealabil si dati la cuptorul gata incalzit.

5 Il lasati la cuptor cat timp e nevoie (eu testez aluatul cu o scobitoare). Lasati sa se raceasca si abia apoi il puteti taia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise