Cozonac cu cacao, stafide si rahat. Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau cand plecam in calatorie prin tara. :)
Imi plac cozonacii indiferent de anotimp si constituie un pachet gustos la scoala, la serviciu sau cand plecam in calatorie prin tara. :)
Mod de preparare:
Mai intai pregatim maiaua: se farama drojdia intr-un castronel si se amesteca cu putin lapte caldut si 1 lingurita de zahar (care va activa drojdia), se adauga putina faina si se obtine o pasta care se lasa la crescut cam 15-20 de minute.
Se adauga restul ingredientelor: zaharul, uleiul, faina pusa in ploaie, ouale (unul cate unul), un varf de lingurita cu sare si restul de lapte.
Se framanta bine pana se desprinde faina de pe maini. Apoi se lasa la crescut cam o ora (pana isi dubleaza volumul).
Se unge masa de lucru cu ulei si se iintinde coca cu mainile, se presara zaharul, zaharul vanilat si cacaoa, apoi si coaja de portocala (tinuta in zahar la borcan) si coaja de lamaie, rahat maruntit, stafidele inmuiate mai inainte in vin rosu.
Se asaza cozonacul in tava, pe foaie de copt si se mai lasa la crescut cam 15 minute. Apoi se unge cu 1 galbenus de ou batut bine.
Se da la cuptorul incins cam 40 de minute pana se rumeneste. Cand este gata, se scoate din cuptor, se acopera cu un prosop de bucatarie, iar cand se raceste, se poate felia.
Timp preparare: aprox 2h 35min
Portii: 10 felii
Pofta Buna!
Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/09/cozonac-cu-cacao-stafide-si-rahat.html
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii