Aluat:Se opreşte 100 g făină cu 100 ml lapte,se adaugă drojdia lichefiată cu o linguriţă de zahăr.Se acoperă maiaua şi se lasă la crescut 15-20 minute.Se bat bine ouăle cu gălbenuşurile şi sarea.Se dizolvă zahărul în laptele călduţ rămas şi se presară coaja de lămâie rasă.În castronul cu făină cernută se pune pe rând maiaua,nucile,esenţele şi laptele călduţ.Amesteci bine după fiecare ingredient şi frămânţi aluatul timp de 20 de minute.Se pune uleiul,împăturind aluatul de la margine spre mijloc.Acoperi vasul şi îl laşi să crească.
Umplutură:Pui la înmuiat stafidele în apă caldă cât să le acopere.Opăreşti nucile cu laptele.Baţi spumă albuşurile cu sarea şi zahărul.Amesteci nucile cu albuşurile,scorţişoara şi cacaoua.Laşi cozonacii să crească 25 de minute în tăvi,apoi îi ungi cu cu oul bătut şi zahărul pudră.Poftă bună!
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii