Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul.
Mod de preparare pentru aluat: intr-un vas se pune faina de grau si oul.
Intr-un bol se pune drojdia, putina sare si putin chisleac; se omogenizeaza compozitia, se toarna peste faina de grau si se incepe framantarea, se mai adauga si restul de chisleac si se framanta un aluat suficient de tare. Se pune peste vas o folie de ceolofan si se da aluatul la frigider pentru circa jumatate de ora.
Untul rece se pune pe o bucata de hartie de copt, se pune peste unt alta bucata de hartie de copt si cu un sucitor se intinde usor untul pana se obtine o foaie subtire de unt. Eu am avut doua feluri de unt de 80% grasime doar ca era cumparat de la alta firma si de asta se observa doua culori la unt. Se pune untul la frigider si se scoate cand se scoate si aluatul.
Pe masa de lucru se presara faina si se intinde aluatul pe masa de lucru cu ajutorul sucitorului, sa fie asa o foaie cam de 60/30 cm. Se pune foaia de unt peste foaia de aluat in asa fel incat sa asezam aluatul peste unt, sa unim aluatul pe toate partile. Cu ajutorul sucitorului intindem foaia cu ajutorul sucitorului pana ajunge iar la dimensiunea de 60/30,sa stiti nu trebuie sa se respecte intocmai dimensiunile.Este bine sa fie latimea cam jumatate la lungime.Se impatureste in trei,se intoarce invers si iarasi se intinde foaia cam pana la dimensiunea de 60/30 cm.Se pune aluatul iarasi la frigider pentru jumatate de ora,dupa care se scoate,se intinde iarasi,se impatureste in trei,se roteste,se intinde,iar se impatureste si iar se baga la frigider pentru circa 30 minute.Se scoate,se intinde,se impatureste in trei,se roteste,se intinde si se impatureste in trei,dupa care se intinde o foaie mare cam cat ne trebuie.
Se unge foaia cu gem de mure sau orice altfel de gem,se stropeste cu nuca macinata si se taie in trei fasii.Fiecare fasaie se uneste si se impleteste in trei.Se pune cozonacul in tava de cozonac in care s-a pus hartie de copt,se unge cu ou batut si se da la cuptorul incalzit deja pentru circa 50-60 minute depinde de cuptorul fiecaruia.Se verifica cu scobitoarea daca s-a copt,daca nu ramane aluat pe scobitoare inseamna ca este gata.Se opreste focul,se scoate tava si se lasa sa se raceasca in tava dupa care se scote si se poate servi.Sa aveti pofta si la pofta dragilor!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii