Cozonac Babka

Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare.

Timp pregatire
148 minute
Complexitate
medie
Cozonac Babka

Ingrediente

  • 550 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • 3 oua
  • 120 ml lapte
  • 1 varf cutit sare
  • 150 g unt moale
  • Umplutura
  • 30 g cacao
  • 50 g zahar
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 2 linguri zahar
  • 120 g unt
  • 100 g nuci macinate
  • Sirop
  • 260 g zahar
  • 160 ml apa

Mod de preparare

Intr-un bol adaugam faina cernuta, zaharul, drojdia, cojile date prin razatoare, amestecam si facem o adancitura, adaugam ouale batute cu sare, untul moale si amestecam la inceput cu furculita dupa care framantam cu mana pana ce devine un aluat omogen.

Acoperim bolul cu folie alimentara si dam la rece peste noapte.

Crema-ciocolata o topim cu untul pe baie de aburi si amestecam cu restul de ingrediente (fara nuca) pana ce devine o pasta omgena.

Impartim aluatul in 2, una o punem inapoi in frigider.

Intindem aluatul pe masa infainata sub forma de dreptunghi.

Ungem aluatul cu jumatate din crema adaugam nuca macainata sau tocata.

Rulam aluatul si il taiem in 2 pe lungime, il impletim si il asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam cozonaci sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul(cca 1 ora)

Dam tavile in cuptorul incalzit pentru cca 40 min, la 180 grade C.

In timp ce cozonacii sunt in cuptor facem siropul, punem apa cu zaharul la fiert pana ce zaharul se topeste si se leaga un sirop.,

Scoatem cozonaci(facem proba cu scobitoarea)lasam sa se raceasca cca 5 min dupa care ii ungem cu sirop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise