Se pune faina in vas, cernuta, se adauga sarea, zaharul, zaharul vanilinat si se amesteca usor pentru a se omogeniza.
Separat se bat ouale, iar laptele se pune la incalzit, dupa care se toarna putin peste drojdie, pentru a se topi.
Se toarna laptele cu drojdia topita in mijlocul vasului cu faina si 3 sferturi din ouale batute, restul de ou ramane pentru a se unge cozonacul, si 3 sferturi din cantitatea de ulei si se amesteca cu lingura. Dupa ce se pune si restul cantitatii de lapte, se ia la framantat cu mana. E de preferat sa trantiti coca in vas sau pe planseta de cateva ori pentru a creste si a se omogeniza mult mai bine. In tot acest timp se mai adauga treptat si restul de ulei. Se lasa la crescut cam 40 de minute, acoperit cu un prosop, dupa care se presara faina pe blatul de lucru si se intinde coca pe o foaie, cu sucitorul. Se impatureste in 3 si se pune din nou la crescut 40 de minute. Acest demers face ca coca sa creasca mult mai repede.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura, se imparte coca in 2, se presara blatul de lucru cu faina si se intind 2 foi cam de 2 cm grosime. Se presara compozitia pentru umplutura, se ruleaza si se lasa din nou la crescut aproximativ 40 minute. Se ung cu ou, se presara seminte, zahar si se baga in cuptorul deja incalzit, pentru 50 de minute pana se fac maronii. Pofta buna si un paste fericit!
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii