Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul.
Se oparesc 2 pumni de faina cu o cana de lapte, se bat ouale cu mixerul impreuna cu zaharul si esentele. Din ouale batute cu zahar se ia o lingura rasa de continut si se pune peste drojdie impreuna cu o lingura de lapte si se freaca sa se topeasca, apoi se pune un pic de faina si se amesteca, apoi se lasa la crescut. Cand maiaua si- a dublat volumul, putem incepe sa trecem la framantat
Se amesteca laptele oparit cu oul batut, maiaua si se adauga restul de lapte ramas.
Se trece la framantat, din cand in cand ne inmuiem mainile in ulei si framantam pana terminam tot uleiul. Framantam aluatul cu pumnii, cu palmele, aruncam de colo colo jumatate de ora. Apoi lasam la dospit in bucataria incalzita vreme de 40 de minute. Impartim aluatul in 2 bucati ,intindem cu mana pe masa unsa cu ulei si il umplem cu ce dorim cu rahat, nuca, cacao si stafide.
Daca facem cozonac impletit, impartim o bucata in 2 si facem 2 suluri si le impletim, apoi punem cozonacul in tava (tapetata cu hartie de copt. Ungem cu ou mai lasam sa creasca sa cresca pana cand isi dubleaza volumul cozonaceii nostrii si dam la cuptor pentru 45-50 de minute.
Pofta buna !
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii