se pune carnea de porc cu multa sare la macerat minim 12 ore.
se spala bine carnea de sare si se pune la fiert intr-o oala astfel incat apa sa acopere complet carnea. Cand este bine fiarta se scoate si se pune varza dulce taiata in patru, frunzele de varza portughezaintregi, cartofii taiati in jumatate, morcovii taiati pe lung in jumatate, ridichiile taiate in jumatate, . Deasupra se pun trei carnati afumati si un sangerete( de preferat sa fie intepati cu fruculita sau cutitul ca sa nu se sparga).
dupa ce au fiert legumele se scot din apa in care au fiert si se pun pe un platou.deasupra se aseaza carnea fiarta taiata mai mic si carnatii taiati in rondele groase de doua degete.
se serveste cu orez alb si fasole boabe fiarta.
Pentru orezul alb:
3 catei de usturoi, 2 cani de orez si patru cani de apa clocotita.
Se calesccateii de usturoi in ulei cat sa devina transparenti se pune orezul si se lasa sa se caleasca amstecand continuu pana devine alb opac.Se pune apa clocotita si se lasa sa fiarba 5 minute la foc mare. Se sareaza dupa gust si se da focul cat de mic posibil si se pune capacul. Se mai lasa pana seaca apa complet si se ia de pe foc. Se lasa acoperit ca sa fiarba complet in aburi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii