autor:

» » Dulciuri diverse

Covrigi polonezi

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 martie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 martie 2016

Ingrediente
Pentru aluat:, 550 gr faina, 10 gr drojdie uscat, 75 gr zahar, 250 ml lapte, 100 gr unt, 2 lingurite vanilie, coaja rasa de lamaie, un praf de sare, Pentru uns foile:, 50 gr unt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita esenta de vanilie, Pentru uns covrigii:, 1 galbnenus, 2-3 linguri lapte, Pentru sirop:, 3 linguri miere, 100 ml apa

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Aluatul:
Topim untul si il lasam sa se racoreaca, iar laptele il punem pe foc, cat sa fie caldut.
Intr-un castronel punem drojdia, 4-5 linguri de lapte si o lingura de faina. Le amestecam, lasam drojdia sa creasca 5-10 minute.
Intr-un bol cernem faina.
Presaram sarea, vanilia, zaharul, coaja rasa de lamaie si le amestecam.
Adaugam drojdia crescuta, laptele si incepem framantarea.
Incorporam si untul topit, bine de tot. Aluatul trebuie sa fie unul elastic si nelipicios.
Il acoperim cu un prosop, il lasam la dospit o ora, o ora si ceva.
Cele 50 de gr de unt, le amestecam cu zaharul pudra si vanilia.
Presaram faina pe masa de lucru, rasturnam aluatul dospit, pe care il impartim in doua.
Luam prima bucata de aluat, intindem o foaie dreptunghiulara, potrivit de subtire.
Punem jumatate din cantitatea de unt, o intindem pe intreaga suprafata.
Impaturim foaia pe jumatate, taiem fasii cam de 2 cm (eu le-am taiat putin mai mari).
Fiecare fasie, o taiem in doua la randul sau pe lungime, dar lasam un capat netaiat.
Impletim cele doua fasii, apoi ii dam forma de covrig. Puteti sa il faceti in ce forma doriti.
Procedam tot asa si cu celelalte fasii.
Cum am procedat cu prima jumatate de aluat, la fel facem si cu a doua.
Covrigii obtinuti ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
Batem galbenusul cu lapte si cu acest amestec ungem covrigii.
Ii introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana covrigii se rumenesc.
Cat timp stau la cuptor, punem apa intr-un ibric cu mierea, le transferam pe foc si amestecam pana mierea se topeste, apoi dam siropul deoparte.
Cand sunt gata covrigii, ii scoatem din cuptor si ii ungem bine cu sirop.
Ii servim calzi.
Daca nu ii serviti imediat, dupa ce ii insiropati, ii acoperiti cu un prosop gros, pentru a se pastra fragezi.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Covrigi polonezi

Covrigi polonezi

De mult erau pe lista acesti covrigi polonezi si in sfarsit le-a venit randul. Sunt foarte buni,

6 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri pentru copii

  • 2 comentarii

  • Rocsi (Chef de cuisine) , 13 noiembrie 2017

    Multumesc mult, Dantes!

  • dantes (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2017

    Super covrigi, felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 550 gr faina
  • 10 gr drojdie uscat
  • 75 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 2 lingurite vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Pentru uns foile:
  • 50 gr unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru uns covrigii:
  • 1 galbnenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

6 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    7 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc mult, Dantes!

Retete

din Dulciuri diverse

Lichior crema de cafea Lichior crema de cafea

Cântărești laptele și smântâna pentru gătit, adaugi cele două tipuri de cafea și încălzești amestecul

0 voturi    0 comentarii
20 min
Bauturi
Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca Bautura-desert cu Irish Cream, cafea si frisca

Am pregătit pentru sora mea o băutură desert: cu ceai cu aromă Irish Cream (care mi se pare dulce, motiv pentru care nu am pus deloc

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Chec la cana