Covrigi de casa. Reteta clasica de covrigi nemtesti Bretzel

Descopera reteta clasica de covrigi nemtesti Bretzel, crocanti la exterior si moi in interior. Afla cum sa pregatesti acasa covrigi deliciosi, cu ingrediente simple si pasi usor de urmat.

Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa
Covrigi de casa. Reteta clasica de covrigi nemtesti Bretzel

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calda
  • 7 g drojdie uscata (sau 25 g drojdie proaspata)
  • 1 lingurita de zahar
  • 2 linguri de unt topit
  • 1 lingurita de sare
  • 70 g bicarbonat de sodiu (pentru fierbere)
  • sare grunjoasa sau seminte (pentru presarat deasupra)

Mod de preparare

Intr-un bol, amesteca apa calda cu drojdia si zaharul. Lasa amestecul sa stea timp de 5-10 minute, pana cand drojdia incepe sa faca bule.
Adauga faina, untul topit si sarea. Framanta aluatul pana devine elastic si omogen (aproximativ 10 minute). Daca aluatul este prea lipicios, mai adauga putina faina.
Acopera bolul cu un prosop curat si lasa aluatul sa creasca intr-un loc cald timp de 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a crescut, imparte-l in 8-10 bucati egale.
Ruleaza fiecare bucata intr-un snur lung de aproximativ 40-50 cm. Formeaza covrigii dandu-i forma specifica: fa o bucla si rasuceste capetele de doua ori, apoi apasa-le peste bucla de jos.

Intr-o cratita, pune la fiert aproximativ 1.5 litri de apa. Cand apa fierbe, adauga bicarbonatul de sodiu.
Fierbe fiecare covrig in aceasta apa cu bicarbonat timp de aproximativ 30 de secunde. Acest pas le va da acea textura crocanta la exterior. Scoate-i cu o spatula si asaza-i pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Preincalzeste cuptorul la 220°C.
Dupa ce ai scos covrigii din baia de bicarbonat, presara-i cu sare grunjoasa sau seminte de susan, mac, floarea soarelui, in, etc.
Coace covrigii timp de 12-15 minute sau pana cand devin aurii si crocanti.

Incearca si reteta de covrigi turcesti, covrigi cu seminte de in sau covrigi polonezi. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise