Se amesteca faina cu semintele de in,cu un pic de sare si praful de copt.Incentrul fainii,facem o gropita in care adaugam oul si cele 8 linguri de ulei si amestecam bine si repede timp de 15 minute adaugand intre timp apa calduta.
Dupa ce aluatul nostru s-a intarit ,rupem bucatele si formam bastonase lungi de 15-20 cm,apoi le inchidem in forma de covrig.Se aseaza pe planul de lucru,se acopera cu un prosop curat si se lasa la odihna 15 minute.
Se pune la foc o oala plina cu apa ,cand incepe apa sa fiarba,adaugam covrigii si ii fierbem timp de 2-3 minute.se scot ,se pun la uscat pe un prosop de bucatarie curat .Cand s-au uscat (cca 40 '),ii asezam intr-o tava si ii introducem la cuptor timp de 30 minute la 200°.Se lasa la racit inainte de a se servi.
Pofta buna!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii