1. Se incalzeste laptele, se adauga zaharul si se amesteca pana se dizolva. Se adauga drojdia si se lasa 10 minute sa creasca.
2. Se amesteca faina, 1 lingurita de sare si untul. Se adauga drojdie si se formeza un aluat care se imparte în 4 portiuni egale si si se dau forma de minge care se acopera cu prosop si se pun la cald sa creasca 45 de minute.
3. Se scoate cate o minge de aluat si se imparte in 4 bucati. Se face o frangie lunga din fiecare bucata si se da apoi forma de covrig care se pune pe o tava de copt unsa. Se continua asa cu tot aluatul.
4. Se amesteca galbenusul cu apa si se ung covrigii. Se coc 10 - 15 minute sau pana cand incepa sa devina maro. Se amesteca 2 lingurite de sare mare, 1 lingurita faina si 1 - 2 lingurite de apa calda. Se unge pe covrigi si se coc alte 3-4 minute.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii