Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

1.Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlete de porc umplute cu amestec de legume si kaizer afumat

Ingrediente

  • 5 cotlete de porc, taiate de cca 1 cm grosime
  • 400 g amestec de legume congelate
  • 200 g kaizer
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa rosie
  • marar verde
  • 1 ou
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • amestec de legume deshidratate
  • amestec de condimente uscate(cimbrisor,maghiran,piper,oregano,dafin)
  • boia dulce sau picanta(dupa gustul fiecaruia)
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2-3 frunze de dafin
  • un paharel de vin alb, sec
  • 10 scobitori de bambus

Mod de preparare

1.Cotletele se spala si se zvanta, apoi se face cu un cutit ascutit, in partea superioara, cate o taietura pe mijlocul laturii cu carne, fara a taia lateralele cotletelor, taietura dusa cu grija pana la partea de jos, fara a o taia(portofele), le batem usor cu un ciocan de snitele pentru fragezire, apoi se sareaza si condimenteaza in interior si exterior.

2.Se curata ceapa se taie marunt. Ardeiul spalat si curata de cotor si samburi se feliaza, kaizerul se taie in bucatele mai groase (cca 1 cm).

Se incinge un strop de ulei si se calesc un pic, la inceput kaizerul, apoi ceapa si ardeiul, se inabusa bine acoperite cu un capac, dar intai se sareaza si pipereaza, se condimenteaza dupa gust. Dupa ce scade tot lichidul lasat, dam tigaia la o parte si lasam sa se raceasca un pic, apoi adaugam oul batut si presaram mararul verde taiat marunt.

3. Cu ajutorul unei linguri, umplem fiecare cotlet in parte, apoi pe fiecare ii prindem partea taiata cu cate 2 scobitori.

Le asezam unul langa altul in tava mai inalta, le stropim cu ulei de masine, deasupra lor presaram usturoiul feliat marunt, legumele deshidratate, condimentele uscate, boiaua, sare, piper, adaugam vinul si completam cu apa pana aproape de capetele cotletelor. Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la cuptor, cca 30-40 minute, luam folia si mai lasam cotletele sa se rumeneasca usor.

Dupa ce s-au rumenit, mai scoatem din zeama lasata oprind numai de 2 degete in tava, indepartam scobitorile cat este carnea fierbinte si servim cu o garnitura de cartofi sau orez. Daca le lasam sa se raceasca, le feliem si putem servi ca si aperitiv.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
Ciorba de gaina cu taitei de casa

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Ciorba de gaina cu taitei de casa
Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Papricas de pui cu galuste de faina
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise