Cotlete de manzat cu sos creol Chien

Incepem cu pregatirea gratarului.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Cotlete de manzat cu sos creol Chien

Ingrediente

  • 2 cotlete de min. 600 - 700 grame/portie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • Sos Chien:
  • 1 ceapa verde
  • 2 catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1 ardei iute maruntit sau chili
  • 100 ml de apa calda
  • sare
  • piper
  • suc de la o jumatate de lamaie

Mod de preparare

Incepem cu pregatirea gratarului: facem un foc frumos si lasam sa arda pana cand jarul e puternic, in jur de 300 de grade, daca aveti termometru.

Acum ne putem acum ocupa de sosul "Chien": pisati usturoiul, tocati marunt ceapa, ardeiul, patrunjelul. Amestecati tot, asezonati cu sare si piper, adaugati uleiul, sucul de lamaie si apa calda. Lasam deoparte sa se dezvolte aromele.

Carnea: ideal ar fi, cu 1 zi inainte, sa ungeti carnea cu ulei de masline, sa o acoperiti cu folie si sa o lasati in frigider pana a doua zi. Daca nu, procedati cum este scris in continuare.

Scoateti carnea din frigider 1h 1/2 inainte sa o puneti pe gratar, puneti sare, piper, ( ungeti cu ulei de masline, daca nu ati pregatit-o cu 1 zi inainte) si o lasam in asteptare, cuminte.

Cand jarul s-a format, puneti carnea pe gratar. Pentru cei care mananca bleu, (adica in sange spre crud), lasati 15 minute pe o parte si 10 min pe cealata. Ajustati timpul de frigere pe gratar, in functie de cum preferati sa mancati carnea. Mai mult - mai bine facut.

Scoateti carnea de pe gratar si lasati-o sa se odihneasca 15 minute, dupa care repuneti pe gratarul incins inca 3-4 minute.

Asezati pe farfurie, puneti deasupra sau pe langa sosul, n-ar strica si niste cartofi prajiti in untura de gasca :).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise