Cotlete de berbecut cu ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g ciuperci champignon,
  • 200g ciuperci pleurotus
  • 6 fire de usturoi
  • 10 fire de ceapa
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 50ml vin alb demi-sec
  • sare, piper
  • Pentru marinarea cotletelelor:
  • 50ml vin rosu
  • un buchetel de condimente proapete mediteraneene(rozmarin,cimbrisor,oregano)
  • 1 ligurita de boia dulce sau iute
  • 5-6 linguri de masline
  • sare,piper
  • 8-12 cotletele de berbecut,

Mod de preparare

Pregatim marinata amestecand ingredientele. Punem cotletelele intr-o punga, turnam marinata peste ele, legam punga si agitam bine. Lasam 30 de minute la rece. Intre timp, curatam ciupercile, le taiem in 4-6 bucati si le punem la calit cu ulei de masline intr-o tigaie Wook sau tefal.Cand s-au inmuiat adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele.Amestecam si adaugam sare si piper. Cand a scazut apa adaugam vinul. Dupa 3-4 minute stingem focul si adaugam patrunjelul tocat. Sotarea ciupercilor nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute daca dorim sa pastram tot ce este mai bun in ele.Scoatem cotletelele din marinata si le punem pe gratar.Putem folosi orice fel de gratar cu conditia sa fie incins.Frigem carnea 2-3 minute pe fiecare parte. NU intepati carnea cu furculita cand o intoarceti. Folositi un cleste pentru barbeque.Serviti cu sote de ciuperci si salata verde. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise