Cotlete de berbecut cu ciuperci

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g ciuperci champignon,
  • 200g ciuperci pleurotus
  • 6 fire de usturoi
  • 10 fire de ceapa
  • 1 legatura de patrunjel tocat
  • 4-5 linguri de ulei de masline
  • 50ml vin alb demi-sec
  • sare, piper
  • Pentru marinarea cotletelelor:
  • 50ml vin rosu
  • un buchetel de condimente proapete mediteraneene(rozmarin,cimbrisor,oregano)
  • 1 ligurita de boia dulce sau iute
  • 5-6 linguri de masline
  • sare,piper
  • 8-12 cotletele de berbecut,

Mod de preparare

Pregatim marinata amestecand ingredientele. Punem cotletelele intr-o punga, turnam marinata peste ele, legam punga si agitam bine. Lasam 30 de minute la rece. Intre timp, curatam ciupercile, le taiem in 4-6 bucati si le punem la calit cu ulei de masline intr-o tigaie Wook sau tefal.Cand s-au inmuiat adaugam ceapa si usturoiul taiat rondele.Amestecam si adaugam sare si piper. Cand a scazut apa adaugam vinul. Dupa 3-4 minute stingem focul si adaugam patrunjelul tocat. Sotarea ciupercilor nu trebuie sa dureze mai mult de 10 minute daca dorim sa pastram tot ce este mai bun in ele.Scoatem cotletelele din marinata si le punem pe gratar.Putem folosi orice fel de gratar cu conditia sa fie incins.Frigem carnea 2-3 minute pe fiecare parte. NU intepati carnea cu furculita cand o intoarceti. Folositi un cleste pentru barbeque.Serviti cu sote de ciuperci si salata verde. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise