Colteltul de ton se spala sub jet cu apa rece, se lasa la uscat, apoi se prajeste putin in ulei de masline cam vreo 5 minute intorcandu-l.
Apoi se pune in tava unsa cu unt, iar peste peste se pune sare, piper, si vin sec alb cam vreo cana.
se lasa la cuptor 10 minute la temperatura de 210 grade.
Sosul: 2 linguri smantana, 2 linguri mustar si castraveti murati taiati marunt cubulete.
Legumele pe gratar: se taie rosiile feliute ,ardeii, dovleceii, se pot face in tigaie tip gratar fara ulei si se apasa pe legume (timp 5 minute intorcandu-le). Apoi se pun in tigaia unde s-a prajit pestele si se pun 2 - 3 minute pe foc si se adauga sare piper si usturoiul pisat.
Dupa ce s-a facut tonul, se scoate si se pune peste el sosul, apoi inca putin vin alb sec si iarasi se baga la cuptor 10 min tot la 210 grade.
Apoi se aseaza pe platou cu legumele facute pe gratar si lamaia care se si starce putin peste.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii