Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cotlet de porc in aluat, cu varza si cartofi

Ingrediente

  • - 800 g cotlet de porc
  • - 200 g prosciutto crudo
  • - 400 g aluat foietaj
  • - mustar
  • ***
  • -1 galbenus +2 linguri ulei pt uns deasupra
  • – pentru varza murata:
  • - 1 lingura unt
  • - 400 g varza murata taiata fideluta
  • - 100 ml supa
  • - 4 boabe ienibahar zdrobite in mojar
  • - cimbru
  • - sare si piper
  • - pentru piureul de cartofi
  • - 400 g cartofi albi fainosi
  • - 50 g mozzarella
  • - 60 g unt
  • - 1 catel usturoi presat
  • - nucsoara macinata
  • - 30 ml smintina
  • - sare si piper

Mod de preparare

Cotletul curatat bine de pielite il condimentam, apoi il ungem cu mustar pe toate partile si il invelim in felii de prosciutto crudo, apoi il legam cu ata de bucatarie ca sa fixam bine sunculita pe el.

Invelim apoi cotletul in hartie de copt umezita stransa cat mai bine peste cotlet, o asezam pe un gratar pus peste o tava si il coacem incet la 200 de grade C, cam 90 de minute. Apoi inlaturam hartia de copt si il mai coacem 20-30 de minute sa se rumeneasca sunca.

Intre timp preparam garniturile. Varza acra taiata fideluta o calim putin in unt, adaugam supa, apoi cimbrul si ienibaharul si lasam asa cam 15 minute, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca.

Cartofii fierti ii amestecam cu mozzarella, unt, usturoi dat prin presa, nucsoara, smantana, sare si piper. Facem pireul cu ajutorul mixerului.

Aluatul de foietaj dezghetat il intindem pe o hartie de copt si asezam pe ea restul de prosciutto crudo.

Intindem piureul de cartofi in strat uniform, apoi stratul de varza calita si deasupra cotletul bine copt.

Le rulam pe toate cat mai strans in aluatul foietaj, pe care il ungem cu galbenusul amestecat cu ulei.

Coacem bine aluatul pina cand se rumeneste frumos, cam 40 de minute, la 180 de grade C.

Servim cotletul rece sau cald. Veti fi incantati de gustul aromat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise