Cotlet de Porc cu Ananas si Prune uscate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Cotlet de Porc cu Ananas  si  Prune uscate

Ingrediente

  • 1,5 kg cotlet de porc
  • 250 gr. ananas
  • 150 gr. prune uscate fãrã sâmburi
  • 100 gr. bacon feliat
  • sare si piper
  • piper negru boabe
  • 1 lingurã de boia
  • usturoi pudrã
  • 1 c.eapã mare
  • 1 cãpãtânã mare de usturoi
  • 1 legãturã de tomilho ( thym sau cimbru) proaspãt
  • 2 dl vin alb
  • 1 dl ulei de mãsline
  • 1 lãmâie
  • atã de bucãtãrie

Mod de preparare

Vã recomand cu drag pentru o cinã în familie atunci când avem ca invitati prieteni dragi.

Cotletul va iesi suculent si usor fructat.

Am servit cu orez alb si salatã, iar pentru desert am pregãtit Banana Split.

Delicios...

1) Carnea se taie cu grijã pe mijloc, formând un cotlet larg si gros.

Am utilizat jumãtate de ananas ( 1kg), din care am scos cu grijã miezul ca, sã rãmân cu coaja intactã de la ananas pt. a-l umple cu garnitura de orez.

Am pus bucãtele din jumãtate din cantitatea de ananas pe mijlocul cotletului, si am intercalat cu prune.

Câteva prune se pãstreazã pt. decor

2) Se închide cotletul cu grijã si se dispune restul de ananas, se leagã cu atã de bucãtãrie si se condimenteazã dupã gust. Pune uleiul de mãsline.

Stropeste cu suc de lãmâie, tomilho proaspãt si acoperã cu feliile de bacon si prunele uscate pãstrate.

Usturoiul se taie pe jumãtate ; o parte se zdrobeste si se dispune deasupra cotletului si în tavã.

Ceapa se taie sferturi groase.

Toarnã vinul, acoperã cu folie de aluminiu si dã la copt la 200ºC, circa de 45 min, stropind din când în când cu propriul sos format.

Din pãcate am reusit sã fac doar o pozã cu imaginea finalã.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise