Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Cosulete umplute cu salata de icre si rodie

Ingrediente

  • * 400 g aluat de foietaj
  • * 50 gr icre de peste
  • * 50 g gris fiert cu lapte
  • * 5 linguri lapte
  • * 2 linguri suc de lamaie
  • * 3 linguri apa minerala
  • * 1 ceapa mica
  • * 300 ml ulei
  • * seminte de rodie
  • * negrilica
  • * marar

Mod de preparare

Preparare cosulete

Aluatul de foietaj se intinde pe masa de lucru si se decupeaza cerculete de doua dimensiuni diferite, unul mai mic si unul mai mare.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune primul cerculet de marime mai mare, deasupa cel mai mic, se unge cu putin lapte amestecat cu galbenus de ou si se da tava la cuptorul preincalzit la 190 grade timo de 25 minute.

Preparare salata de icre

Icrele se pun intr-un vas pe abur si se tin cateva minute pana le simtiti fierbinti,

amestecand in ele in acest timp.

Icrele calde se sparg mai usor.

Se pun icrele peste grisul fiert cu putin suc de lamaie si cu o lingura de lemn se freaca bine totul astfel incat sa se sparga din icre.

Apoi incepem sa adaugam incet ulei, in fir subtire si amestecand continuu.

Stropim cu 1 lingura apa minerala si continuam sa turnam ulei pana cand obtinem o pasta consistenta.

La final condimentam cu sare, piper, adaugam ceapa tocata cat mai fin si adaugam sucul de lamaie.

Se umple fiecare cosulet cu salata de icre si se decoreaza cu seminte de rodie, negrilica si marar.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise