Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Cosulete exotice cu tapioca si spuma aromata

Ingrediente

  • Blat (pentru tava de 22/25cm) cca. 10 buc
  • 6 linguri de gris
  • 100 g zahar
  • 125 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri varfuite cu pudra de roscove
  • esenta rom
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • o cescuta de perle tapioca
  • 2 cani de lapte
  • 200 ml sirop concentrat din zmeura
  • 2 linguri de zahar
  • 200 ml frisca lichida,
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • cateva fructe de zmeura si cateva afine
  • decor:
  • 5 fructe de kiwi
  • zmeura
  • afine proaspete

Mod de preparare

Se pune grisul la inmuiat in lapte, in care punem esenta, zaharul si uleiul. Lasam cca. 30 minute, dupa care mixam cu un praf de sare, adaugand ouale, pudra de roscove si o lingurita de praf de copt. Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt, apoi adaugam aluatul si dam la copt, primele 5 minute la foc iute, apoi dam inca 15 la foc mic. Se coace blatul si se desface de pe hartie. Vom taia blatul cu gura unui pahar care sa aiba diametrul aproximativ egal cu cel al formelor (eu am luat din aluminiu, dar la fel de bine merg si cele din silicon). Obtinem 10 discuri pe care le vom aranja in fiecare forma de aluminiu.

Se curata fructele de kiwi de coaja, apoi se taie in jumatati de felii, potrivit de groase, cu care se tapeteaza marginea formelor.

Se fierbe tapioca pe care am inmuiat-o in lapte dulce, cam o ora. Se fierbe la foc domol, pana scade laptele si perlutele de tapioca raman aproape transparente. Se lasa sa se raceasca bine. Dupa ce s-au racit, se incorporeaza cate un pic de sirop concentrat de zmeura, cca. 100 ml.

Se mixeaza si frisca pana se intareste, apoi incorporam si in ea, restul de sirop concentrat ramas.

Se hidrateaza un plic de gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie. Se toarna jumatate in tapioca, jumatate in frisca.

Se umplu formele de aluminiu cu tapioca, se presara cateva fructe proaspete de zmeura si afine, se decoreaza cu un pos, cu frisca aromata cu sirop, apoi decoram cu zmeura si afine.

Se lasa peste noapte la frigider si se scot cu grija din forma a 2 a zi.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise