Ingrediente
Aluat: 380 gr faina, 130 gr zahar pudra, 200 gr margarina Rama, 1 ou, 1 zahar vanilat, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu, coaja rasa de la o lamaie, Crema: 100 ml rom, 150 gr piscoturi pentru copii, 700 ml compot de visine, 250 gr margarina Rama, 1 lingura cacao, , gem de coacaze, glazura de ciocolata de la Dr. Oetker pentru ornat, forme rotunde pentru prajituri - aprox. 60 buc.
Dificultate: Medie | Timp: 3h
15 voturi
Mod de preparare
Se pregateste aluatul din toate ingredientele. Se amesteca bine, apoi se da la rece aproximativ o ora. Acest aluat este putin lipicios, dar si cosuletele gata preparate delicioase. Asa ca ma gindesc ca merita osteneala.
Formele se ung cu ulei si le tapetam cu faina, apoi fiecare forma o tapetam cu aluatul preparat. Intindeti foarte bine aluatul pe forma. Stratul de aluat trebuie sa fie destul de subtire, pentru ca aluatul de la bicarbonat va creste si la sfarsit nu veti avea loc pentru umplutura. Cosuletele le punem in tava de la aragaz si le coacem la 150 grade pina se rumenenesc frumos. Cojile de cosulete le scoatem din forme cind sunt inca caldute, cu atentie, sa nu le distrugem. Sunt destul de firave. Aceste coji se pot pastra pina la 2 luni neumplute, si pina la 6 luni in congelator. Este o prajitura care cu trecerea timpului devine mai gustoasa. Asa ca, cojile le putem pregati inainte cu 2-3 saptamini inainte de sarbatori si le putem umple in saptamina cu pricina.
Crema o preparam astfel: Piscoturile le amestecam cu romul si cu 3-4 linguri de zeama de compot de visine si zdrobim pina obtinem o pasta omogena. In Slovacia la pregatirea prajiturilor se foloseste rom, bautura ce contine alcool, si nu esenta de rom ca la romani. Va recomand sa procedati la fel, daca doriti gustul autentic al prajiturii. Diferenta gustului va fi considerabila.
Margarina o frecam bine cu zaharul si cacaoa si apoi amestecam cu compozitia de piscoturi de dinainte. Rezulta crema finala.
Purcedem la umplerea cosuletelor. In fiecare cosulet, punem putin gem de coacaze si cu acesta ungem peretii cosuletului. Apoi in fiecare cosulet punem una sau doua visine din compot fara samburi, si la final umplem cu crema preparata. Se glazureaza cu glazura de ciocolata Dr. Oetker sau cu ciocolata de menaj topita amestecata cu putina margarina sau unt pentru a nu fi foarte groasa. Altfel nu se va putea intinde frumos deasupra cremei. Se decoreaza cu un sfert de nuca. La mine lipseste nuca de deasupra pentru ca nu am mai avut, iar gemul de coacaze a fost asa putin ca i se simtea doar mirosul . De asemenea nu am avut destul, iar cu alt gem nu am incercat. Trebuie sa folosim un gem care este putin acrisor si nu foarte dulce.
constanta proca (Chef de cuisine) , 06 iunie 2010
Super !
nicopopa , 09 ianuarie 2010
multumesc frumos fetelor.
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010
Mmmm o bunatate,felicitari.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010
Waw ce bunatate!!!