Ceapa o taiem solzisori.
Aluatul :
Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati.
Intr-un vas, punem faina si restul ingredientelor, mai putin apa. Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa, pana cand avem un aluat omogen si maleabil.
Il punem la frigider pentru aproximativ 1 ora, in folie de plastic.
Umplutura:
Ceapa o taiem solzisori si o calim in ulei. Scurgem excesul de ulei si punem ceapa peste vinetele tocate si scurse.
Razuim cascavalul si il lasam, deocamdata deoparte.
Ouale le separam : galbenusurile le batem cu o furculita impreuna cu sare si piper, albusurile deocamdata le lasam deoparte la temperatura camerei.
Amestecam vinetele cu ceapa, ¾ parti din cascaval si galbenusurile si gustam sa vedem daca sunt potrivite de sare si piper.
Din aluat, intindem o foaie cam de 0.5 cm grosime si decupam cercuri cu un pahar. Asezam cercurile in formele de tarta sau briose.
Acum e momentul sa batem albusurile spuma tare si sa le incorporam prin rasturnare, in vinete.
Umplem cosuletele cu vinete si dam totul la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 20 minute.
Scoatem din cuptor si presaram deasupra fiecarui cosulet putin cascaval razuit (din cel ramas ), punem din nou la cuptor si mai lasam 10 minute.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii