Cosulete cu spanac si curcan

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa
Cosulete cu spanac si curcan

Ingrediente

  • - 400 g piept curcan taiat feliute si marinat cu 1 lingurita sos chili cu usturoi si 2 linguri ulei;
  • - 800 g spanac;
  • - 8 foi de placinta;
  • - 1 bulgare de 125 g mozzarella (Mozzarella poate fi inlocuita si cu oua de prepelita sparte deasupra spanacului cu 3-5 minute inainte de a le scoate din cuptor.);
  • - sucul de la 1/2 lamaie;
  • - ulei pentru uns foile;
  • - sare si piper.

Mod de preparare

Se pune carnea intr-o tigaie incinsa si se amesteca din cand in cand pana se patrunde.

Dupa ce s-a facut carnea, se adauga spanacul si se mai lasa 10 min. Dupa aceea se pun intr-un castron si se potriveste de gust cu sare si piper.

Se iau 4 foi si se ung intre ele, pe toata suprafata, cu ulei. Tenculetul de foi se taie in doua pe lungime si apoi in trei pe latime. Bucatile astfel obtinute se aseaza intr-o tava pentru briose si li se da forma de cosulete. Operatia se repeta si pentru celelalte 4 foi.

Cosuletele se umplu cu amestecul de spanac, iar deasupra se pune o felie de mozzarella.

Tava se baga in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise