Se amesteca untura cu galbenusurile si zaharul,adaugam laptele,praful de copt si apoi faina pana cand avem un aluat uniform si sa nu se lipeasca de maini.Nu trebuie sa fie un aluat foarte tare.
Se impacheteaza aluatul in folie alimentara si se lasa la rece 2-3 ore.
Glazura:
Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul si batem bine pana se topeste apoi incorporam nuca macinata.
Se pregatesc formele(se ung cu putin ulei) si apoi se face din aluat o turtita nu foare groasa(3-4 mm) si se aseaza si se preseaza usor in forma.Imbracam toate formele,le asezam intr-o tava pentru copt.
Mai intai punem cate o jumatate de lingurita de dulceata si apoi completam cu cate o lingurita de glazura de nuca.Se coc la foc mediu pana cand sunt foarte usor aurii si apoi se scot cat mai calde din forme.
Se pudreaza cu zahar dupa ce s-au racit.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii