Cosulete cu dulceata si nuci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu dulceata si nuci

Ingrediente

  • 4 oua,
  • 4 linguri cu lapte,
  • un pachet cu unt,
  • 150 g zahar farin,
  • 2 linguri ulei,
  • o lingurita bicarbonat de amoniu,
  • aprox.400 g faina,
  • 3 linguri cacao,
  • o cana cu nuci macinate,
  • dulceata,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de portocala.

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar,pana se obtine o crema.Se adauga apoi untul,laptele,uleiul,coaja de portocala,esenta de vanilie si bicarb.de amoniu stins intr-o lingura cu otet.Se framanta bine.Se intinde o foaie de aluat, nu foarte groasa si se taie cercuri cu care se umplu apoi formele de cosulet.

Albusurile se bat cu restul de zahar.Cand s-au intarit se adauga nucile,cacaua si esenta de vanilie.Se pun intr-o punga care se taie la un colt.

In formele imbracate cu aluat se pune cate o lingurita de dulceata iar deasupra se pune(cu ajutorul pungii)amestecul de bezea.

Se incalzeste inainte cuptorul.Se coc la foc potrivit timp de 20-25 min.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise