Cosulete cu crema de branza si leurda

Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Cosulete cu crema de branza si leurda

Ingrediente

  • Aluat:
  • 220-240 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 80 gr unt
  • 1 lingura seminte de chimen
  • Umplutura:
  • 200 gr branza de vaci
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri unt moale
  • sare si piper proaspat macinat
  • 1/2 legatura de leurda

Mod de preparare

Pentru aluat: se pune faina in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu sarea si chimenul. Dam cateva pulsatii robotului, atat cat sa se amestece ingredientele. Adaugam oul si untul cubulete, pornim robotul si lasam pana se formeaza un aluat putin legat. Daca nu are consistenta dorita, mai adaugati putina apa rece sau faina, in functie de necesitati. Puneti aluatul in folie de plastic si dati la frigider pentru 30 minute. Rasturnati aluatul pe masa de lucru usor infainata si decupati cercuri cu o forma rotunda. Le puneti in forme de briose sau forme mici de tarte, depinde ce aveti si ce forma doriti sa va iasa. Intepati cu o forculita aluatul din loc in loc. Dam formele la cuptorul incins la 180 grade C, pentru 15-18 minute.

Pentru crema de branza: mixam branza pana se desface bine si devine cremoasa. Adaugam treptat smantana si untul mixand de fiecare data. Se adauga sare si piper dupa gust. Leurda spalata si zvantata, se rupe in bucati mai mici, se pune intr-un mojar cu un praf de sare si se piseaza bine pana obtinem o pasta, Se adauga la crema de branza si se amesteca. Se da la frigider pentru 1 ora, se pune crema de branza intr-un pos si se umplu cosuletele. Se pastreaza la frigider si se servesc ca aperitiv. Sa va fie de folos!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Turta dulce

Turta dulce

Turta dulce
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise