bate ouale , adauga zaharul si amesteca cu mixerul pana se topeste, pune faina in ploaie si omogenizeaza.Intr-o tava cu foaie de copt pune aluatul sub forma de clatite mici si presara pe fiecare mac.
Cand aluatul s-a rumenit scoate tava din cuptor, desprinde fiecare bucata si rasuceste pe deget repede cat e inca calda sub forma de cosulet(cornet). Aveti grija sa nu va ardeti!
Pune cele 3 linguri de zahar la caramelizat, cand e maroniu adauga nucile , amesteca rapid sa fie acoperite de caramel si ia de pe foc. Cand s-au racit piseaza-le in robot.
Freaca untul moale cu zaharul si adauga galbenusul, cacao, nucile, bezelele sfaramate. Cu aceasta crema umple cornetele si decoreaza cu frisca sau cu fructe.
Este un desert deosebit, de efect iar gustul este foarte fin.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii